Удължават учебната година за учениците от 1 до 6 клас. Коледната ваканция за учениците ще е по-дълга и ще е от 22 декември до 3 януари включително. Това става със заповед на образователния министър Красимир Вълчев, публикувана в сайта на Министерството на образованието.

Заповедта е свързана с необходимостта от допълнителни компенсиращи мерки за учениците от първи до шести клас заради преустановения присъствен учебен процес в училищата в страната, свързан с ограничението на разпространението на COVID-19 и с издадената заповед на здравния министър за затварянето на училищата до 21 декември. От 30 ноември всички ученици в страната от първи до 12-и клас преминаха на онлайн обучение.

Според заповедта на образователния министър междусрочната ваканция за учениците от седми до 12-и клас ще е един ден и това ще е 3 февруари. Началото на втория учебен срок за учениците от първи до шести клас за всяко училище може да е различно и ще зависи от решението му за компенсиращите мерки за учениците от тези класове /първи-шести клас/. Учениците от седми до 12-и клас ще започнат втория учебен срок на 4 февруари.

Учениците от първи до трети клас ще завършат учебната година на 23 юни, предвижда заповедта на министър Красимир Вълчев. В нея се информира, че до 30 юни ще учат учениците от четвърти до 11-и клас.