Детска ясла, филиал на съществуващата Детска градина „Теменуга”, е най-новата придобивка за Ахелой. Лентата на новата двуетажна сграда прерязаха кметът на Поморие Иван Алексиев и директорът на ДГ „Теменуга“ Катерина Вражева.

„Изключително ми е приятно, че днес отваря врати така дългоочакваната и желана от всички жители на гр. Ахелой детска ясла. Това е един наш ангажимент, поет преди няколко години, но използвам случая да благодаря на правителството и лично на премиера Борисов, защото тази сграда е построена благодарение на решение на Министерски съвет, с което бяха осигурени 1 млн. лева, целево, за изграждане на Детска ясла в гр. Ахелой. Нашата заслуга е, че успяхме да защитим проекта и да изпълним строителството в срок.” – каза кметът Иван Алексиев по време на официалното откриване и пожела на добър час, здраве и успех на всички.

Кметът на гр. Ахелой Иван Георгиев и директорът на ДГ „Теменуга“ също приветстваха присъстващите деца, родители и учители преди да прекрачат прага на яслата за първи път.

Детското заведение е предназначено за 2 групи по 15 деца на възраст от 10 месеца до 3 години. Всяка група има своя спалня, съблекалня, разливочна, санитарни и помощни помещения и кътове за игра. В двора също има обособен кът за игри на открито, различен от този за по-големите деца. Новата сграда разполага със самостоятелно котелно помещение, лекарски кабинет, рампа за деца с увреждания и паркинг.

На събитието присъстваха заместник-кметът на община Поморие – Янчо Илиев, директорът на Дирекция „Хуманитарни дейности“ Антон Лалев, общинският съветник Илиян Щерев, директорът на ОУ „Христо Ботев“ гр. Ахелой Юлияна Атанасова, директори на детски градини от гр. Поморие, родители и учители.

Празничен водосвет за здраве и благополучие отслужи отец Борис от храм „Св. Рождество Богородично“ гр. Поморие, а в тържествената програма участваха децата от ДГ „Теменуга“ гр. Ахелой.