Има много противоречиви мнения за бързите кредити и това често се дължи на ситуации, при които потребителите не са били наясно с всички плюсове и минуси на този вид услуги или са решили да пристъпят към тях в неподходящо време и условия. Бързите кредити могат действително да Ви помогнат, когато сте в затруднено финансово положение или имате нужда от парична сума възможно най-бързо, но това трябва да бъде съобразено с всички особености на програмата и условията, които предлага кредиторът. За да прецените дали микрокредитите са за Вас и кога да ги използвате като разрешение на дадена ситуация, разберете какви са предимствата и недостатъците им.

Какво представляват бързите кредити?

Бързите кредити са най-често бързо решение на неочаквано и неотложно възникнали разходи и хората прибягват към тях, когато се нуждаят от неголяма сума, за да разрешат ситуацията, в която са попаднали. Това може да има редица предпоставки – финансова криза, спешен ремонт, здравословен проблем, желание за покупка на продукт, който искате да ползвате в близките дни и не можете да чакате до заплата и други. Бързите кредити са изгоден вариант за тези ситуации, в които сте сигурни, че ще можете да ги погасите навреме.

Обикновено този вид услуги се предлагат от небанкови финансови организации. Заемите са краткосрочни, а размерът им зависи от вида на кредита и условията, при които кредитната компания ги предлага. Периодът, в който трябва да бъде погасен заемът, може също да варира от един до няколко месеца, а в някои случаи година или две.

Предимства на бързите кредити

Когато възникне непредвиден разход, може да се случи, така че да нямате много време, в което да реагирате. Бързината, с която тези кредити се предоставят, е едно от техните най-големи предимства. Кредитните компании в повечето случаи Ви осигуряват възможност да кандидатствате за бърз кредит по няколко удобни начина, като това включва и изцяло онлайн обслужване. Но това не е единственото, нека видим всички плюсове на бързите кредити:

  • Възможност за бързо и лесно кандидатстване онлайн;
  • В много случаи решението дали сте одобрени за кредита става само за няколко минути ;
  • Можете да вземете сумата на момента ;
  • Изискванията за теглене на заема не са високи, в много случаи е нужно да предоставите само лична карта;
  • Може да кандидатствате за заем с 0% лихва.

Когато избирате кредитната компания, на която да се доверите, четете внимателно условията на договора и сравнете различните фирми на пазара, за да изберете най-изгодното предложение за Вас.

Недостатъци на бързите кредити

Бързите кредити са един от най-достъпните начини за финансиране при спешна необходимост. Въпреки това те имат и недостатъци, с които трябва да се съобразите, преди да решите окончателно дали да пристъпите към кандидатстване:

  • По-високи лихви в сравнение с останалите видове кредити;
  • Сроковете, за които трябва да бъдат погасени са кратки;
  • Не можете да се възползвате от бързи заеми в голям размер;
  • Възможно е да има допълнителни такси за различните услуги;
  • Бързите кредити са леснодостъпни и затова трябва да се прецени добре дали действително имате нужда от тях.

С какво да внимавате, когато кандидатствате за бърз кредит?

Този вид кредити може да бъде много удобен, но може и да попаднете в нежелана ситуация, ако не внимавате с няколко фактора. Бъдете наясно какви опасности има при тегленето на бърз кредит.

Една от най-големите потенциални опасности, в които може да попаднете при този вид услуги, е да изпаднете в несъстоятелност да погасявате вноските си. За да избегнете това, е необходимо винаги да четете условията на договора и да сте наясно с последствията при неспазване на падежната дата.

Уверете се, че ще можете да се справите с месечните вноски навреме, за да не попаднете в неприятна ситуация. Ако закъснеете с плащането на вноските по кредита си, ще Ви бъдат наложени наказателни такси. Също така в повечето случаи, когато закъснеете с вноските по кредита, с повече от месец, може да бъдете вписани в Централния кредитен регистър и да не можете да теглите заем в бъдеще. Можете да прoверите своята кредитна история и кредитна оценка предварително на Scorify.bg, за да знаете как ви виждат банките.

При забавяне на кредитната погасителна вноска, след определен от кредитора срок, е възможно, задълженията да бъдат прехвърлени на трето лице с цел събиране на задълженията, а това е много неприятен момент.

Прочете общите условия внимателно и се уверете, че сте разбрали всичко. Ако възникнат въпроси, ги задайте към обслужващия екип. Когато сте наясно с всички условия, тогава преценете дали да кандидатствате за кредита.

Избягвайте да погасявате предишни кредити с бърз кредит

Друга основна грешка при тегленето на бързи кредити е, че те често се използват за погасяване на предишни кредити. Достъпността на микрокредитите може да Ви подведе и да доведе до прибързани решения. Не Ви съветваме да изплащате стари заеми, като теглите бърз кредит – това може да доведе до постоянен кръг на изплащане на заеми и до финансови затруднения, с които да не може да се справите.

Допълнителните такси също могат да Ви изненадат

Имайте предвид, че Годишният процент на разходите по един кредит включва лихвата и всички останали задължителни разходи, изразени като процент от размера на кредита на годишна база. Ако Ви бъдат предложени допълнителни услуги, те ще трябва да бъдат допълнително заплатени, ако не са необходимо условие за сключването на договора.

За да сте сигурни, че избирате най-изгодните условия, винаги сравнявайте предложенията на различните кредитни компании. Например, ние, от Cash Credit предлагаме микрокредити от 100 до 4000 лв., на физически лица, само срещу лична карта, като одобрението може да се случи изцяло онлайн, само в рамките на 6 минути. Всеки нов клиент може да се възползва от безлихвен кредит до 600 лв. -за период до 30 дни. А за изпълнителните ни клиенти имаме и изградена лоялна програма. Вижте повече за условията на кандидатстване и за предлаганите от нас услуги тук.

Статията е подготвена за вас от финансовият екип на Кеш Кредит

● Кеш Кредит Бургас Център

⮚ гр. Бургас, ул. "Фердинандова" №29

● Кеш Кредит Бургас Меден Рудник

⮚ гр. Бургас, ж.к. Меден Рудник, ул. „Въстаническа“ № 302

0800 200 88