„От днес, с гордост можем да заявим, че в Поморие се намира едно от най-модерните и красиви рибарски пристанища по Черноморието. Новият порт е дългоочакван проект от страна на поморийските рибари, а реализирането му се случи именно с тяхното съдействие и съгласно техните предпочитания”- Това каза кметът Иван Алексиев. Днес всички обекти по проект “Реконструкция и модернизация на Рибарско пристанище – гр. Поморие” бяха приети без забележки от Държавната приемателна комисия и получиха разрешение за ползване.

Строежът е изпълнен в съответствие с одобрените проекти и разрешение за строеж и са спазени всички процедури по изпълнението му.

Общата площ на новото рибарското пристанище е 41 309 кв. м. Една от най-съществените дейности при изграждането му е укрепването на бреговата ивица и строителството на предпазен вълнолом, съставен от зона за пристан на рибарски кораби, хелинг за 40 лодки и технологична площадка. Част от този вълнолом служи за защита на подходния канал при входа на акваторията. Крайбрежният хелинг на пристанището осигурява места за още 36 рибарски лодки.

Предстои официалното откриване.