През новия туристически сезон летовниците ще могат да се придвижват с електромобили до варненските градски плажове и през Морската градина. Идеята е на концесионера на ивицата „Лазурен бряг 91” ЕООД. Това съобщи в ефира на „Дарик”. Фирмата вече е закупила две нови возила, съобщи търговският директор Андрей Василев. В нощните часове пък достъп до крайбрежната алея ще може да има само една таксиметрова компания, като около заведенията ще бъдат оформени стоянки и монтирана бутонна система за повикване. В района от Рибарския плаж до Втора буна се предвижда да бъде изграден локален път за автомобилите, за да не пречат на пешеходците.

В момента на крайбрежната алея текат мащабни ремонти, като се реставрират централните и северни бани, а подпорната стена се укрепва. Всички дейности са съгласувани с Националния институт за паметниците на културата, а общият размер на 3-годишната инвестиционна програма възлиза на 7 млн. лв., каза Василев. Той увери, че през предстоящия сезон няма да има увеличение на плажните услуги.
Андрей Василев се обяви за мерки, които да ограничат дивото къмпингуване.

„В Европа няма такова понятие – местата са регламентирани и се поддържат от някого. Недопустимо е да се къмпингува в земеделски земи или в гори край плажовете. Една част от хората може да почистват след себе си, но повечето замърсяват околната среда. Освен това какъв е тогава смисълът да се инвестира в места със статут на къмпинги ”, коментира Василев. Той представлява и фирмата "Къмпинг Градина” ЕООД, собственик на едноименния къмпинг край Созопол, който вече носи името „Южен бряг”.