Бойко Борисов към кмета на Варна: Предупреждавам те, състезавате се с Бургас за градска железница

img

Брюксел иска да види, освен метрото, и в други големи градове градска железница. Предупреждавам те, състезавате се с Бургас, защото те искат да направят от гарата до Летището в Сарафово. Д айте ми идеен проект, за да не се обади Даниела от БНР и да каже, че морската столица е изостанала. Това каза премиерът Бойко Борисов на кмета на Варна Иван Портних по време на днешното си посещение в морския град. Варненският градоначалник пътуваше в автомобила на Борисов и му показваше ремонтите по възлови артерии на града.

„Напротив, ще сме първи с нашия проект. Всъщност той е много важен, както по отношение на транспорта в града, за Летището, така и за новата промишлена зона. В Общия устройствен план имаме запазено трасе.“, отвърна Портних.

По-късно пред журналисти Бойко Борисов коментира и увлечинето в броя на заразените от коронавирус у нас за денонощие. Той припомни, че към бройката са добавени над 30 случая от вчера от Доспат.

„Мисля, че се движим на границата на разумния риск. Да продължим да спазваме дистанция, дезинфекция и дисциплина... Умоляваме хората да не си мислят, е това е приключило. Радостното е, че не е толкова свиреп вирусът, много хора го прекарват сравнително леко, оздравяват, да пазим възрастните и хората със съпътстващи заболявания.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Масово плажуване до сарая в парк "Росенец"

Мъж по памперс избяга от реанимацията в УМБАЛ Бургас

Битката на Жана за 11 годишния Борислав