Собственикът на Левски Васил Божков ще бъде върнат с белезници в България. Това прогнозира Валери Симеонов. Лидерът на НФСБ атакува мощно бизнесмена, който се намира в Дубай заедно с Георги Попов - собственикът на мажоритарния пакет акции на клуба от "Герена".

"Не мисля, че Васил Божков ще оцелее. Това обилно, напоително негово интервю аз bTV бих го приел като една от приказките на Шехерезада, чиято задача е била да оцелее, разказвайки приказки на принца, за да дойде слънцето и той да не я ликвидира. Не мисля, че ще оцелее и че трябва да се вярва толкова много не неговите думи. В името на своето спасение е готов да си скъса опашката като гущер. В интервюто го хванах в няколко лъжи. През 2018 г. за пръв път аз започнах войната с Васил Божков. Той цели дестабилизация на държавата. Вчера Божков ни каза: "Aз ще се върна в България, като се смени управлението". Mисля, че ще се върне при това управление, и то с белезници", коментира пред БНТ Валери Симеонов.

"Като изключим финансовите злоупотреби, аз смятам, че на този човек по-малко внимание трябва да се обръща", добави лидерът на НФСБ.

"Това обилно, напоително интервю на Божков бих го приел като една от приказките на Шехерезада, чиято задача е била да оцелее, разказвайки приказки на принца, за да дойде слънцето и той да не я ликвидира. Не мисля, че ще оцелее и че трябва да се вярва толкова много не неговите думи", коментира Симеонов по БНТ.