По повод исканата оставка на Екатерина Захариева от страна на БСП, призоваваме Корнелия Нинова да преустанови опитите си да тегли България извън границите на Европейския съюз. Това се казва в позиция на СДС.

Подкрепяме напълно подписаната от външния ни министър обща позиция със САЩ и 9-те бивши комунистически страни от ЕС, по повод Девети май.
Историческата истина може да е болезнена за червената пропаганда, но това ни задължава още по-силно да я защитаваме и разкриваме.

Последствията за Източна Европа и България след Втората световна война са пагубни за демокрацията и свободата. „Желязната завеса“ осакати живота на няколко поколения под комунистически режим и това не може да бъде забравено, въпреки опитите на БСП да го омаловажат.

Кариерата на Нинова, като председател на БСП, започна с поднасяне на цветя на паметника на Тодор Живков, премина през срещи с Решетников, отказ да признае престъпленията на Народния съд, поклонения пред паметника на Съветската армия, яростна защита на руските енергийни проекти, опити за рекомунизация чрез „Визия за България“, съмнения относно влизането ни в Еврозоната. Лидерството на Корнелия Нинова е съпътствано от многобройни доказателства, че приема проформа евроатлантическия избор на България.

В тази връзка призоваваме БСП и нейния председател веднъж завинаги да се определят по оста „ЕС – Евразия“ и да престанат с политическото си лицемерие. България направи своя цивилизационен избор преди 30 години и всякакви опити да се отклоняваме на Изток, са насочени срещу националните ни интереси.

Честит Ден на Европа и нека антиевропейският хор да не заглушава „Одата на радостта“!