Северната италианска провинция Южен Тирол пристъпва към по-голямо разхлабване на ограничителните мерки в сравнение с други италиански райони. Разрешение за подновяване на дейността се очаква днес за мрежата за търговия на дребно, а от понеделник се отварят ресторанти, барове, фризьорски салони, музеи и се подновяват и други услуги, предаде ДПА, цитирана от БТА. Разрешава се и подновяване на производството. Хотелите и лифтовете в Южен Тирол пък биха могли да заработят отново на 25 май.

Започна националната онлайн кампания в подкрепа на българския туризъм "Резервирай в България"

Започна националната онлайн кампания в подкрепа на българския туризъм "Резервирай в България", в която Изпълнителната агенция за насърчаване на малките и средни предприятия /ИАНМСП/ е официален партньор, съобщи на интернет страницата си Агенцията.
На изложението, което е онлайн на сайта www.bgtourism.bg - от днес до 10 май, ще се представят редица хотели и забележителности в страната, като целта е да бъдат насърчени българите да резервират своите почивки в хотели в страната. Проявата е под егидата на Министерството на туризма, Българския съюз по балнеология и СПА туризъм и Изпълнителната агенция за насърчаване на малки и средни предприятия. Близо 150 участници - хотели и места за настаняване, туристически забележителности, туристически обекти и компании, работещи в сферата на туризма, ще представят своите продукти. Туристическият бранш, който е взел сериозни мерки за безопасна ваканция, ще представи редица нови предложения и атрактивни оферти към българските туристи, посочват от Агенцията.Събитието е подкрепено от редица популярни личности от страната - Христо Стоичков, Мария Гроздева и еврокомисаря Мария Габриел.
"Поздравявам авторите на инициативата "Резервирай в България". Виртуалните туристически изложби и обиколки са нова възможност да преоткрием красиви места в Европа и България във времето, когато трябва да останем вкъщи, заради коронавирус. България е страна - богата на традиции, култура и таланти. Всяко кътче ни приканва да го посетим, да съпреживеем минало и настояще, да се заредим духовно и емоционално. Нека всички подкрепим и виртуално отново посетим местата и дестинациите, които познаваме, да открием красотата на нови. За да излезем по-силни от сегашната ситуация - заедно, с грижа за България и отговорност за бъдещето на страната ни", споделя еврокомисар Габриел, цитирана от Агенцията.