Сирийски кюрд се самозапали пред Агенцията на ООН за бежанците в Женева

img

Днес сириец от кюрдски произход се самозапали пред централата на Агенцията на ООН за бежанците в Женева и бе откаран спешно с хеликоптер в университетската болница в Лозана, съобщиха Ройтерс и Франс прес, цитирани от ”Дир.бг”.

31-годишният мъж, който живее в Германия, не е оставил писмо, с което да обясни причините за отчаяната си постъпка, заяви говорителката на женевската полиция Силвен Гийом-Жентил. "Предвид състоянието му не е възможно да го питаме за мотивите му, но според нас са свързани с политическата ситуация", каза говорителката.

Инцидентът е станал в 7,40 ч. местно време пред множество минувачи пред сградата на Агенцията на ООН за бежанците. Пожарникарите пристигнали бързо и незабавно изгасили мъжа, преди да бъде транспортиран в болница.

"Покрусени сме и сме шокирани от инцидента със самозапалил се мъж пред централата в Женева", заяви Андрей Махечич, говорител на върховния представител на ООН за бежанците и изрази надежда, че човекът ще се възстанови.

След като се самозапалил, мъжът се опитал да влезе в централата на ООН, но бил спрян от охраната.

През последните седмици юрдите в Швейцария неколкократно протестираха срещу турската военна операция в Северна Сирия, принудила хиляди сирийски кюрди да избягат в съседен Ирак.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?