Ние започнахме да работим по ясна визия за развитие на този район - именно интензивно финансиране на това бижу, което е тук – крепостта Русокастро. За мен и моя екип – това е бъдещето на вашия регион. Ако някой го беше видял по-рано и беше започнал да инвестира по-рано, сега щеше да има тук къщи за гости, да идват туристи и този район да живее. Това е бъдещето. Всяка стотинка, която сме дали, си заслужава. Ако беше работено по тази крепост – тези села нямаше да са в сегашнното състояние. Това заяви на среща с жителите на село Русокастро кандидатът за втори мандат за кмет на община Камено Жельо Вардунски, която се състоя в залата на Читалището. Той разговаря с хората, като представи основните насоки, по които е работил през изминалите 4 години и своите цели за новия мандат. Кандидатът за нов мандат за кмет на селото Георги Ганчев подробно посочи конкретните ангажименти, по които поема да работи след местните избори. На срещата присъстваха и досегашният председател на Общинския съвет Радослав Балтаджиев, който е втори в листата на ГЕРБ, кандидати за общински съветници.

„Много неща се свършиха в общината за 3 години. Аз реално съм работил толкова, защото първата години връщах пари, имаше дългове 600 хил. лева. В момента Камено е една от финансово стабилните общини, която няма задължения, нито към банки, нито към доставчици. Това е една моя гордост. В Русокастро продължаваме работата по крепостта, спечелихме проект, според който ще има зона за развлечение в долната част на крепостта. Пътят от площадката до крепостта ще стане перфектен, ще отвори работни места за хора от Русокастро и Желязово.“, каза Вардунски.

„Имам претенциите, че съм управлявал правилно финансовите потоци, които са влизали в общината, стремил съм се да разпределяме справедливо средствата и съм би диалогичен човек, на всеки, който се е обърнал към мен, съм обръщал внимание и съм си вършил работата според възможностите.“, добави той.

Досегашният кмет и кандидат за нов мандат в Русокастро Георги Ганев каза, че ще търси подкрепа за качеството на питейната вода и подмяна на водопроводната мрежа, както и за последващо асфалтиране на улици. Той каза, че ще работи за подмяна на съоръженията на детската площадка, на плочките и изграждане на нов мемориал на загиналите във войните. Ганчев предвижда ремонт на фасадата на Кметството и Здравната служба, както и на Читалището. Той иска да се предвидят табели за улиците, което да улесни намирането на адресите.

„Кметът има доста искания, които ще са изпълними, ще се случат. Ще се стремим даже да надхвърлм очакванията“, каза Жельо Вардунски.

Радослав Балтаджиев добави, че се предвижда и поставяне на видеонаблюдение в селото за сигурността и спокойствието на хората.