Журналист на бургаския сайт uniconbg.com e бил нападнат снощи публично на площада в село Трояново, община Камено, докато тече предизборният концерт на БСП с изпълненията на дупнишката мадона Сашка Васева.

Сагата се разиграла, след като колегата ни Кеворк Дадурян реши да присъства на откриването на кампанията на БСП в едно от най-червените села в цялата област и да зададе въпроси на досегашния кмет и кандидат за нов мандат Андон Николов относно бъдещата програма за селото. Там присъстваха бившият кмет на община Камено Стефан Бонев, кандидатът за кмет на общината Цветомир Петров и червената активистка д-р Елена Димитрова-Мутафова, съпруга на някогашната дясната ръка на Бонев - Димчо Мутафов. По време на изпълненията на Сашка Васева полицаи нахлуха по сигнал на Андон Николов в залата и обвиниха Дадурян, че е раздавал ръчно написани с флумастер бели листчета на присъстващите, че „По 50 кинта ши дава бай Андон Ник.“, посочват свидетели.

Ето какво разказват очевидци: Дадурян бе помолен да напусне концерта и да даде обяснение отвън. С него излезе и кандидатът на селото за четвърти мандат Андон Николов. През това време Дадурян се опита да зададе въпроси на Николов относно мръсната игра и постановката срещу него, но вместо отговор получи як захват по врата и телефонът му бе изтръгнат силово от ръката, докато снима видео. Случката се разигра в тъмното, където нападателите явно се надяваха, че няма да има свидетели. Няколко яки момчета започнаха да скачат върху апарата му и сипеха обиди със съзнанието, че записите са унищожени. Малко по-късно на помощ се притече колегата му Степан Дадурян, който се връщаше по това време от събитие в Карнобат и стана свидетел на разпитите пред полицаите.

Там кандидатът за кмет Андон Николов се извини публично пред Дадурян и униформените, че е го е объркал за друг провокатор и оттегли обвинението си, че именно журналистът се е опитавал умишлено да опетни името му.

Началникът на РУП- Камено Петър Тодоров заяви днес пред БургасИНФО, че има сигнал от снощи по случая и се извършва проверка.

Видеото от телефона е запазено и ясно се чуват обидите и заплахите, които се сипят срещу Дадурян. Един от гласовете е на сина на Андон Николов – Димитър Николов, който нарича журналиста педера*т, твърдят местни жители, които добре познават и двамата.

Мнозина сравняват село Трояново със Северна Корея, където цари страх от диктатурата на местния кмет. Хората се страхуват да изкажат мнение, тъй като често са зплашвани със саморазправи или срещу тях заваляват жалби в полицията.