Слави Трифонов купи тв "Стара Загора", става ясно от Търговския регистър.

"Да, продадох я", каза адв. Дамян Георгиев, собственик на дружеството "Статис" АД, което притежава телевизията. Той не каза каква е цената, въпреки че според запознати сделката е била за 500 000 лв., пише „24 часа“.

Слави анонсира актьорска вечер и в бъдещата си телевизия

Представител на дружеството вече е Евгени Маргаритов Димитров-Маестрото, който влиза и в Съвета на директорите заедно с Диана Димитрова Младенова и Ася Тодорова Тодорова. Промените в Търговския регистър са направени на 10 октомври.

От 10 октомври седалището на фирмата вече е в София, в зала 12 на НДК, която се намира в т.нар. малко НДК. Там бяха стаите на екипа на "Шоуто на Слави". Изглежда там ще е студиото.

Журналистката Станимира Димова, която също е била в управата на телевизията, написа преди малко в профила си във фейсбук:

"Тъжна съм... Телевизия Стара Загора става Седем Осми... Тъжна съм, защото съм създавала тази марка, през далечната 1996 г. и лично аз, когато беше почти невъзможно, според условията на "Шоуто на Слави", направих така, че да излъчват от Стара Загора. Не за седмица, а само за 3 дни...беше прецедент за "Шоуто". И никога не е ставало въпрос за пари..."

ТВ "Стара Загора", въпреки че се излъчва от града на липите, е национална телевизия.