"Община Камено е една от 16-те общини в цялата страна, които нямат задължения. Имах много планове, реализирах една част от тях през мандата си, но не позволих да тегля и един лев заем, за да не заробя общината." Това каза кандидатът за втори мандат за кмет на Камено Жельо Вардунски на среща с жителите на село Тръстиково.

Благодарение на работата на Общината през последните 4 години, в Тръстиково ще има чиста вода по чешмите във всяко домакинство. Изграждането на водопроводната мрежа ще приключи до месеци - един от най-големите успехи на общинската администрация, ръководена от Вардунски.

Той обеща възстановяване изцяло на инфраструктурата след ремонта, нова спортна площадка за младите, цялостен ремонт на църквата, както и инсталиране на камери за видеонаблюдение, за да се намали престъпността.

За следващата година Общината има решение за разрешаване на проблема с незаконните сметища. Вече е обновена голяма част от механизацията на БКС, но общинската администрация има планове да закупи още два микробуса, които напълно безплатно ще събират отпадъците по селата, за да не се стига за безразборно изхвърляне.