За въвеждане на твърди, последователни и работещи мерки срещу престъпността в бургаския квартал „Победа“ ще работи в общинския съвет, ако бъде избран, кандидатът за общински съветник Бисер Русимов.
Членът на Организацията за закрила на българските граждани /ОЗБГ/ ще постави на обсъждане в местния парламент своята
„Програма за интеграция на циганите“, която се различава от всички досегашни документи по темата със своята ефективност.

Една от първите стъпки, която Русимов предлага, е да бъдат поставени камери с аналитични функции за видеонаблюдение в циганските гета в Бургас, до които ще имат директен достъп не само общински служители, а включително и тези на МВР. Така ще стане възможно осъществяването на денонощен контрол в тези части от града, най-вече в критичните точки с висока концентрация на престъпност.
Кандидатът за общински съветник настоява за откриване на полицейски участък във вътрешността на Кумлука, чиито служители да патрулират по улиците и да следят за спазване на обществения ред и сигурност.
Русимов определя незаконното строителство в кв. „Победа“ като един от генераторите на престъпност, тъй като според него в изникващите постоянно бараки и къщи се нанасят пришълци от Сливен, Ямбол, Котел и други градове, които са приходящи, не са постоянно пребиващи и са по-склонни да нарушават закона.

„Стотиците организации с външно влияние, които съществуват на гърба на т.нар. малцинства и усвояват милиони европейски средства, са превърнали понятието „интеграция“ в мръсна дума. Защото вместо да помогнат на този етнос да се впише в обществото, те работят единствено в посока разединяване, унищожаване и насаждане на омраза,
втълпявайки на циганите, че имат права, но не и задължения. Всеки, дръзнал да назове нещата с истинските им имена, бива нарочван за расист, ксенофоб и дискриминатор. Истината е, че дискриминираните сме ние – хората, които се учим, развиваме… работим и плащаме своите данъци и осигуровки“ – коментира Бисер Русимов.

Кандидатът за общински съветник смята, че положението с циганите става неудържимо и е време да се вземат мерки, за да не се превърнат българите в малцинство в Бургас.

Според него трябва да се предприемат мерки, за да не бъдат хората от това малцинство в тежест на държавата, а да станат пълноценни граждани, давайки своя принос за обществото, както всеки един български гражданин.

Русимов ще потърси подкрепа от всички политически сили в Общинския съвет за своето предложение, за да бъде сложен край на положението, в което се приема за нормално екипи на Спешна помощ да бъдат пребивани, полицаите да бъдат гонени с брадви и камъни, деца да раждат деца, а престъпността да е начин на живот.
Време е държавата и общината да покажат своята сила и мощ, като влязат в гетото и изринат престъпността от там –категоричен е Русимов.

В следващите дни ще ви запозная с моя план в неговата цялост.“
заяви кандидатът за общински съветник Бисер Русимов от Средна Европейска Класа