Преди 8 години се изправих пред вас, за да поискам вашата подкрепа да променим Поморие, и тръгнахме заедно към тази помяна. Преди 4 години отново се изправих пред вас да поискам вашия вот, за да продължим напред да променяме Поморие. Сега съм тук с ясното съзание пред каква отговорност се изправям. Днес искам вашето доверие, за да продължим да развиваме Поморие и освен да градим настоящето, да погледнем към бъдещето. Това, което реализирахме е записно в 2915 стъпки, които извървяхме заедно, с всеки жител на общината. Ден след ден градихме Поморие, за да го отличим от останалите градове. Това ни дава сили и увереност да продължим напред, към бъдещето на нашите деца, спокойствието на нашите родители, сигурността и работата за нас. Ще го постигнем с работа, работа, работа. Това заяви на старта на кампанията си за трети мандат кметът на Поморие Иван Алексиев, която бе официално открита в напълно обновената сграда на Градската художествена галерия „Дечко Стоев“. Той посочи акцентите, по които ще работи през следващите 4 години в присъствието на депутата Ася Пеева, кандидатите за общински съветници и кметове на населени места, симпатизанти, граждани.

„В програмата сме заложили основните приоритети, които са ясни – здравеопазване, образование, социална политика, спорт, инфраструктура. Положихме неистови усилия, заедно с Общинския съвет, да спасим нашата болница. В момента МБАЛ Поморие е една от добрите болници на територията на Бургаска област, благодарение на добрите специалисти, които работят там, на техниката, която закупихме. Това, което правим, е за качествено здравеопазване. Полагаме ежедневно усилия, за да осигурим много добро образование за нашите деца, да подменяме и подобряваме материално-техническата база.“, каза Алексиев.

За бъдещето на Поморие той посочи важността на Общия устройствен план. „В момента подписахме договор за избор на изпълнител. Предвижда се разширяване на строителните граници на всичи населени места, със зони във вътрешността на общината за земеделските производители, за животновъдите, за изграждане на чифлици. Отваряме града към Бургас, към Каменар, към Ахелой. Старият град – перлата на Южното Черноморие, става основата на едно ветрило. Същото се предвижда за Ахелой, който стана спокойно и много приятно място за живеене. Трябва да го отворим към морето.“, заяви Алексиев.

„Не съм подвел никого, а сме изпълнявали анжажиментите си към жителите на общината. Така ще продължим напред. Искам да благодаря на моята съпруга, защото без нейната подкрепа, без това, което тя прави, аз нямаше да съм това, което съм.“, завърши емоционално Алексиев.

Той представи и кандидатите за общински съветници от ГЕРБ, на чиято подкрепа ще разчита в местния парламент. Техен водач е Адам Адамов, който през изминалия мандат беше председател на Общинския съвет и вече има солиден опит.

Направили сме една балансирана листа, в която има както представители на партията, така и на гражданска квота. Има и нови нови лица, но и вече опитни общински съветници“, каза Адамов.

Оэициално бяха представени и кандидатите за кметове на населени места. Сред новите лица е кандидатът за Каблешково – Христово Парашкевов, досегашен общински съветник, семеен, със собствен бизнес. „Той има силите и възможностите да промени Каблешково. Приема предизвакетлството да поеме управлението на града. Той нашата нова надежда.“, каза за него Алексиев.

Кандидати за общински съветници от ГЕРБ:

1. Адам Георгиев Адамов
2. Георги Тошков Вражев
3. Петя Янева Арнаудова
4. Илиян Христов Щерев
5. Иван Кънчев Дачев
6. Ваня Янева Владимирова
7. Георги Маринов Драгнев
8. Весела Желязкова Гуджукова
9. Станислав Валентинов Ангелов
10. Неделчо Стайков Стайков
11. Любо Пеев Липчев
12. Захари Йосифов Атанасов
13. Борислав Киров Ангелов
14. Петър Стойчев Марков
15. Ивайло Стоянов Йовов
16. Димитър Костадинов Калайджиев
17. Жени Малчева Иванова
18. Теньо Славейков Христозов
19. Пламен Ангелов Димитров
20. Ганю Бонев Тотев
21. Петър Хараламбов Хараламбов