„Аз съм заличен сякаш никога не съм съществувал. Опасявам се, че всеки един несистемен политик ще се притеснява от абсолютно същото- в момента, в който искаш да промениш нещо и да застанеш пред обществото , си заличен по един или друг начин. Сякаш никога не съм съществувал…“ – С тези думи Теодор Шейков, кандидат за кмет на Бургас, излъчен от коалиция „ Ние, гражданите“ коментира пред журналисти днес, решението на ОИК от снощи заличи регистрацията му за участие в изборите на 27 октомври. Както „BurgasInfo“ вече писа, това е станало по указания ЦИК с основание извършената проверка на обстоятелствата, свързани с правото на български граждани да бъдат избирани за общински съветници и кметове.А мотивът – липсата на 6 – месеца уседналост на кандидата в съответното населено място, каквито изискване ЦИК въведе тази година.

Припомняме, че Теодор Шейков дълги години е живял във Франция, след което се е върнал в Бургас. Но служебно през 2013 година, когато вече е бил в България, адресната му регистрация била променена служебно от Бургас във Франция.

Самият той твърди, че от 8 години живее в Бургас- в един и същи комплекс. „Това означава ли, че ако се преместиш от комплекс „Славейков“ в “Изгрев“ вече не си бургазлия“, риторично попита водачът на листата на „Ние, гражданите“ Бенчо Бенчев. Заради казуса с адвокат Шейтанов, печатането на бюлетини в Бургас е спряно, информира кандидатът за общински съветник Ангел Божидаров. „Ние, гражданите“ вече са депозирали жалба в до ЦИК, ангажирали са и юристи, който в случай на отказ, да оспори решението във Върховния административен съд. В подкрепа на тезата си, от екипа на кандидата за кмет ще депозират няколко документа – справка от гранична полиция, която сочи, че Шейков не само не живее в чужбина, ами през последната календарна година дори не е напускал пределите на България, документ от Общината, затова че не е променял адреса си през последните осем години и книжа от Адвокатската колегия за цялата му практика през тези години като юрист, именно в Бургас.

„Най-много ме боли, че не мога да кажа на съгражданите ми, моите виждания за развитието на Бургас. Аз имам право да се яви на тези избори. И мога да представлявам моите съграждани, защото познавам техните проблеми“, каза Шейков. Но допълни, че решението на избирателната комисия, го е огорчило и в чисто човешки план, разочаровано било и цялото му семейство.