Настоящият кмет и независим кандидат за нов мандат Георги Димитров, зам. областният управител и общински лидер на ГЕРБ Владимир Крумов, депутатът от БСП Тодор Байчев са тримата претенденти, които се изправят за втори път в жестока битка за Карнобат. Предизборната кампания в общината се очертава да бъде тежка, а резултатът непредвидим, защото всеки един от тях е добре познат на местните хора, има своите позиции, послания, привърженици, но и врагове. Битката за Карнобат на местните избори се очертава да е напрегната и жестока.

Тримата се изправиха един срещу друг и на местните избори през 2015- та година. Тогава Димитров спечели вота с 54,66%, но Крумов и Байчев бяха сравнително нови лица за политическия живот и взеха съответно 17,54% и 24,36%.

Днес те отново излизат в надпревара за доверието на карнобатлии.

„Основното ми мото е работа, работа и пак работа. Моят приоритет е промяната на Карнобат и общината да стане по-добро място за нашите деца. Ще работя активно за развитие на образованието, културата и спорта”, заяви пред БургасИНФО кандидатът за кмет, издигнат от ПП ГЕРБ Владимир Крумов. Една от основните точки в неговата програма е в Карнобат да бъде създадена индустриална зона. Още преди старта на кампанията областният лидер на ГЕРБ Димитър Бойчев, заяви, че партията ще води изцяло позитивна кампания, изпълнена с добри идеи.

Че кампанията за привличане на избиратели ще бъде позитивна, даде заявка и настоящият кмет на Карнобат Георги Димитров. „Във всички случаи ще водя позитивна кампания. Няма да позволя на себе си или хората около мен да участват в негативна кампания, мразя това и не мога да сляза до това равнище. Аз зная, че карам последния си мандат и ще го направя най-силен. Последен, защото е четвърти и защото вече съм на 62 години”, каза Георги Димитров.

Той заяви, че в сегашните му приоритети е да не спира с това, което е свършено, и то да бъде продължено.

„ Ние сме една от водещите общини в страната в социалната сфера и в тази на инфраструктурата. В сферата на здравеопазването запазихме болницата в града. Подобрихме материланата база в училището. Няма административна сграда, която да не е санирана”, заяви Георги Димитров.

„За по-добър живот в община Карнобат“ – това е мотото на кампанията, която ще води кандидатът за кмет на БСП Тодор Байчев.

„Карнобат е град с уникално историческо наследство,с културни традиции и съвременен облик.
Пожелавам на карнобатлии да поддържат престижа и авторитета на общината, и все така да намират хармония между модерния облик и културното наследство“, обяви минути преди официалния старт на кампанията Байчев.