БСП представи официално кандидатите си за кметове на 11 от 13-те общини в Бургаска обалст. Все още не е ясно кого ще подкрепи партията в Несебър и Приморско на предстоящите през октомври местни избори.

„БСП е заложила на двойно увеличение на кметовете и общински съветници от левицата в нцонален мащаб.“, каза Атанас Зафиров – член на ИБ на БСП. Той посочи, че социалистите може да участват коалиции с други партии, с изключение на ГЕРБ.

По време на представянето днес стана ясно, че в община Руен, къдетто населението 90% са мюсюлман, 5% роми и 5% българи, участието ще е на олимпийски принцип, за да не се къса веригата. Според социалистите, в Средец се очакват 1000 изборни туристи, като вече се наблюдавало драстично увеличение на жителите на общината. В Карнобат пък служители на общинската администрация водели разговори да се присъединят към БСП.

Ето и с кои лица излизат на вота социалистите:

Айтос - Пламен Чолаков – на 60 години. Има висше военно образование. Завършил е ВНВУ „В. Левски” и Военна академия в Москва. Има и завършена специалност „Социология“ в СУ. Работил е във военното поделение в Айтос. Бил е началник на РУ- Руен и Карнобат. Семеен, с едно дете.

Пламен Чолаков

Бургас – Николай Тишев - на 44 години. Има висше образование.Завършил е „Икономика“ в Свищов. Работил е в Пристанище Бургас-изп. директор. В момента е народен представител от ПГ на „БСП за България“. Член на Комисията по транспорт и Комисията по бюджет и финанси. Семеен, с две деца.

Камено - Цветомир Петров - на 38 години. Завършил е „Информатика“ в БСУ. От 13 години работи във фирма Деплан –ООД –Бургас. Два мандата е общински съветник в община Камено. Семеен, с едно дете.

Карнобат – Тодор Байчев – на 46 години. Има висше образование „Право“. Адвокат по професия. Народен представител от ПГ на „БСП за България“ . Член на Правната комисия и Комисията по вътрешна сигурност на НС. Семеен, с две деца.

Тодор Байчев от Карнобат и Мария Станчева от Руен

Малко Търново - Георги Бъклев – на 69 години. Има висше образование - ВМЕИ –София. Работил и като енергетик в Лукойл –Бургас.През 2012 година се завръща в М.Търново. Председател е на тракийското дружество в общината. Семеен е, с 2 деца.

Поморие – Никодим Стоянов – на 63 години. . Има висше военно образование. Завършил е ВНВУ „Г.Димитров” и Военна академия в Москва.Има и завършена специалност „Политология“ в ПУ. Работил в ГЩ на армията и като заместник-управител на военния санаториум в Поморие. Семеен, с две деца.

Руен – Мария Станчева – на 68 години. Има полувисше икономическо образование. В момента работи като секретар на кметство- Вресово. Семейна.

Созопол –Тихомир Янакиев –на 47 години. Има висше образование - магистър по икономика. Работи в банка ДСК като мениджър на клон. Общински съветник в общината. Семеен, с три деца.

Тихомир Янакиев

Средец – Иван Кичев – на 59 години. Завършил е ВХТИ „Проф. д-р Асен Златаров”. Известен състезател по волейбол.Играл е за националния отбор на България. Работил е като началник ГКПП- Пристанище –Бургас. Пенсионира се през 2008 г. по собствено желание. Има две деца.

Иван Кичев

Сунгурларе – Диана Гурева – на 51 години. . Има висше образование - магистър по педагогика. Работила е като учител. В момента е зам.-кмет на общината. Семейна, с 2 деца.

Царево – Живко Жеков - на 54 години. Има висше образование ВМЕИ- Варна. Работи като управител на „Пасат –България” ООД –Царево.Общински съветник. Семеен, с две деца.