Двама университетски преподаватели проф. Севдалина Турманова и проф. Сотир Сотиров са първите имена в листата на ГЕРБ, а на трета позиция е журналистът Веселин Пренеров. На четвърто място е лидерът на ВМРО Георги Дракалиев, следван от началника на Районно управление по образованието Виолета Илиева, следвана от лекарят д-р Антонио Душепеев. В първата десетка е и ПР-експертът Калояна Живкова, която е на престижното 8-мо място. В списъка са и шампионът по кик бокс Атанас Божилов, акушерката на годината Светлина Николова, завеждащият Педиатрично отделение в УМБАЛ Бургас Борис Ангелов, актьорът Тони Минасян и много други.

Мотото на кампанията на ГЕРБ ще бъде "Успех за Бургас". Това стана ясно при регистрацията на листата на ГЕРБ за престоящите избори в Общинската избирателна комисия.

"Много обновена листа с доказани професионалисти. Проф. Севдалина Турманова е водач на листата, има много представители на академичните среди и доказани професионалисти, които със своята биография могат да допринесат за развитието на община Бургас. В листата има и представители на ВМРО. Това партньорство се е доказало със своята полезност и идеите от изминалия мандат", заяви областният лидер на ГЕРБ Бургас Димитър Бойчев.

Той заяви, че листата е много обновена.

"Направихме една много балансирана листа, с хора, които могат да внесат нова енергия и нови идеи в Общинскис съвет", каза Бойчев. В листата има представители и на другия партньор - движение "Гергьовден".

Ето и първите 10 имена, очаквайте цялата листа на ГЕРБ и подробности за кандидатите в нея.

1. Проф. Севдалина Турманова
2. Проф. Сотир Сотиров
3. Веселин Пренеров
4. Георги Дракалиев
5. Виолета Илиева
6. Д-р Антонио Душепеев
7. Петър Статев
8. Калояна Живкова
9. Юлиян Георгиев
10. Д-р Борис Ангелов