Решението да се съглася да бъда водач на листата на БСП с общински съветници го взех с цел да помогна на моята партия, заяви бившият кмет на Камено Стефан Бонев пред БургасИНФО седмици преди официалния старт на кампанията за предстоящите местни избори. През последните 4 години той напълно отсъстваше от политическия живот, не се появяваше и на обществени мероприятия в Камено. След загубата му като кандидат за кмет на местните избори през 2015-та година, той беше избран за общински съветник, но още на първите сесии стана ясно, че се оттегля от работата в местния парламент. Преди 4 години Камено тръгна по нов път, избра за кмет подкрепения от ГЕРБ и Реформаторския блок кандидат Жельо Вардунски и тотално промени облика си.

На въпрос дали сега, след вота през октомври, ще остане в Общинския съвет, той отговори: „В крайна сметка предстои...Защо да не бъда? Аз през 2015-та имах здравословни проблеми, които трябваше да реша, затова се оттеглих“. Той заяви, че добре познава номинираният за кандидат-кмет от БСП Цветомир Петров. „Познавам го, два мандата беше общински съветник. Трябва да се обновяват кадрите. Дълги години като сме били на това място – можем да им помагаме. Трябва да се дава път на младите, не може едни и същи хора да бъдат там.“, каза той.

„Когато една партия участва в изборите, целта е била една – да победи. Каква обида? На кой да съм обиден? Значи не съм бил досатъчно убеителен хората да ме изберат за кмет.“, добави Бонев.