Разнобой настъпи днес в редиците на Обединените патриоти, след като изненадващо по време на консултациите за Общинска избирателна комисия в Бургас, партия Средна европейска класа- един от коалиционните партньори, претендира за свой представител в ОИК. На квотен принцип патриотите трябва да имат двама членове в комисията. Затова и от НФСБ и ВМРО издигнаха кандидатурите на Даниел Средков за зам.-председателското място и Калина Михова за член. Днес зам.-председателят на СЕК Констатнин Бачийски също поиска свой представител- Даниел Александров.

Така консултациите се завъртяха около некоординираните действия на патриотите. Предложението на Бачийски свари неподготвени представителите на ВМРО и НФСБ. „Аз не знам такова нещо. На нас ни изпратиха една таблица по общини - къде, кой да предлагаме“, обяви Георги Дракалиев от ВМРО. „И на нас ни изпратиха таблици“, отговори Бачийски. „Коалицията затова е коалиция, а не отделни партии, излизаме с общи решения“, контрира Дракалиев. В крайна сметка, за да съгласуват коалиционните партньори позициите си, главният секретар на Общината Божидар Кънчев даде пет минутно прекъсване. След „изнесено заседание“ в коридора в сградата на общината, патриотите отново се обединиха и излязоха с компромисно решение. Отстъпиха СЕК, които приеха Даниел Александров да бъде резервен член на ОИК.

Извън това консултациите преминаха без драми. За председател на 15-членната комисия, ГЕРБ предложиха опитният при провеждането на избори юрист Елка Стоянова и още четирима членове, втората политическа сила БСП- издигнаха за секретар Георги Михов и още трима, които да попълнят състава на ОИК, ДПС, чийто общински лидер Шерафет Мехмед изглежда бе зает с по-важни дела и трудно се откъсваше от мобилния си телефон по време на консултациите, ще има двама членове. Коалиция „Демократична България“ ще е с един 1 член, а Воля биха отбой.

Предложенията ще бъдат изпратени за одобрение в ЦИК.