Обявиха крайната цена за новите Ф-16

img

Общата цена на новите изтребители Ф-16 Блок 70 за Българската армия е 1,256 млрд. долара. В същото време има договореност Конгресът на САЩ да поеме от тази цена около 60 млн. долара.

Новината беше обявена на брифинг в Министерски съвет. Министрите са приели доклада, подписан от 4 министри. Приети са и проектите за договори за доставка на Ф-16 и е даден мандат на министъра на отбраната да ги подпише. Това каза зам.-министърът на отбраната Атанас Запрянов, съобщава БГНЕС.

Самолетите са шест едноместни и два двуместни. На 17 юни у нас са получени проектите на договорите, а на 27 и 28 юни преговорните екипи окончателно са уточнили всички параметри по договорите.

На 8 юли са получени официално подписаните документи. Днес Министерският съвет е приел документите и е дал мандат на министъра на отбраната да подпише четири договора – за доставката на изтребителите Ф-16 Блок 70, за боеприпаси, за ракетите въздух-въздух, за доставка на система за наблюдение и управление. В рамките на четирите документа ще бъде изпълнена доставката на Ф-16 Блок 70 с необходимото оборудване.

Следващата седмица офертата ще бъде обсъдена в Комисията по отбрана, а след това процедурата ще бъде придвижена и към пленарната зала.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Политически екшън в Несебър

Местни избори-27-ми октомври 2019

Трагедия в бл.105 на жк.Меден рудник