Признание на пожарникря-герой Динко Анастасов, спасил удваник в Бургас

img
Кадър: bTV

Да бъде удостоен с Почетна значка на Община Бургас Динко Анастасов. Това предлага в докладна записка общинският съветник Георги Дракалиев.

Той припомня, че около 19.00 ч. на 24 юни т. г., строителен работник от град Омуртаг изпада в безпомощно състояние в морето на бургаския плаж, като загубва съзнание във водата.

Съвсем случайно наблизо се оказва 57 годишен бургазлия, който реагира бързо и успява да извади удавника на брега. Спасителят Динко Анастасов е пожарникар с 30 годишен стаж, водач на специален автомобил в противопожарната служба на бургаското летище. Прилагайки уменията си по правене на масаж и изкуствено дишане, той успява да съживи човека, чието лице е посиняло и не дава признаци на живот. Пострадалият спешно е закаран в отделение по реанимация, където идва в съзнание на следващия ден.

„И в този случай, бързата и навременна намеса на случаен гражданин, за щастие довежда до спасяването на човешки живот, което безспорно заслужава адмирации и поощрение. Съгласно Наредбата за символиката и отличията на Община Бургас, в подобни случаи заслужилите могат да бъдат удостоени с Почетна значка на Община Бургас. Тъй като такива постъпки трябва да служат за пример на всички, считам, че е необходимо проявилият се наш съгражданин да бъде отличен от Общински съвет-Бургас“, пише Георги Дракалиев.

Докладната записка ще бъде разгледана, в края на юли, на заседание на Общински съвет – Бургас.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Трагедия в бл.105 на жк.Меден рудник

Рухнала сграда на улица „Кавала” в Бургас

Трагедия край Синеморец