Стотина представители на хотелиерския и ресторантьорския бизнес протестираха пред сградата на президентската институция. Те настояват държавният глава да наложи вето върху промените в Закона за забрана на шума. Своите искания те регистрираха в подписка, която внесоха в президентството.

"Целият закон не е съобразен със съвременния свят и е като цяло едно недоразумение", заяви пред news.bg Лъчезар Йорданов, който е собственик на верига заведения.

Според него някои текстове са в пълен разрез със средата, която ни заобикаля. Един от фрапиращите примери в този закон е, че разрешените нива на шум в клубове, ресторанти и кафенета след 23 часа са 55 децибела, докато в търговски магазини и зали допустимите нива достигат 60 децибела.

В момента обкръжаващата ни среда възпроизвежда шум над 70 децибела, убеден е Йорданов. Според него има държава, компетентни органи, бизнес, чиято дума трябва да се чува при писането на тези закони. Собствениците на заведения и нощни клубове са готови на интензивни протести.

"Няма да сме тихи", предупредиха представителите на бизнеса. Те са убедени, че промените ще навредят на бизнеса, а проблемът с шума няма да бъде разрешен, защото хората ще намерят други начини за забавление