ЕС удължи икономическите санкции срещу Русия с 6 месеца

img

Съветът на ЕС удължи икономическите санкции срещу Русия с още шест месеца.

В съобщение на Съвета се казва, че санкциите срещу конкретни сектори на руската икономика ще останат в сила до 31 януари 2020 г.

Решението е взето след докладите на канцлера на Германия Ангела Меркел и френския президент Еманюел Макрон пред Европейския съвет на 20-21 юни 2019 г. за състоянието на изпълнение на Минските споразумения, което е пряко свързано с поддържането на санкциите.

Европейският съвет призовава за спешно възобновяване на преговорите за изпълнение на споразуменията и приемане на мерки за изграждане на доверие сред страните. В този контекст лидерите на ЕС единодушно се съгласиха да се удължат санкциите срещу Москва. Съветът формализира това решение днес с писмена процедура.

Мерките са насочени срещу финансовия, енергийния и отбранителния сектор, както и върху стоки с двойно предназначение. Те са въведени за първи път на 31 юли 2014 г. за период от една година в отговор на действията на Русия в Украйна.

В допълнение ЕС наложи санкции срещу 170 физически лица и 44 юридически лица, които остават в сила до 15 септември 2019 г. и рестриктивни мерки срещу Крим и Севастопол до 23 юни 2020 г.

Преди дни президентът на Русия Владимир Путин удължи санкциите срещу ЕС до края на следващата година

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Политически екшън в Несебър

Местни избори-27-ми октомври 2019

Трагедия в бл.105 на жк.Меден рудник