Цветелин Кънчев и Алексанъдр Сиди се караха за концепцията за ромите по БТВ. Двамата бяха на едно мнение, че е добе да се възстановят трудови войски за ромите.

Сиди от ВМРО иска спешни решения по темата. „Трябва да тръгнем с промени в НК и социалното подпомагане. Трябва да се спрат социалните помощи на тези, които живеят на гърба на народа. Без да се образоват и да работят на трудовия пазар не може. Не е вярно, че Каракачанов се среща с цигански барони.

Цветелин Кънчев каза обаче, че един проблем в момента се решава на парче. За един етнос се говори. Ей го, шефовете на ВМРО много добре се разбират с богати цигани. Има омраза към бедните хора. Предвижда се да се плаща на някой циганин, който го мързи да учи. Нашата програма е за нулева толерантност към социалните консуматори. Трябва да говорим за социална интеграция. Трябва да има специални бонуси за майките със средно и висше образование. Така ще се мотивират образованите хора да раждат деца. На ВМРО много им куцат приоритетите на обществото. Преди три месеца се засичаме с Каракачанов на коктейл и той ми вика, че много съм напълнял. Този документ няма да мине. Аз съм за мотивация, а не задължение. Не може да се казва-българинът е добър, циганинът е лош.