"Атака": Субсидията - левче, ЦИК да плаща на медиите

img

Партийната субсидия пак е в центъра на дебата. ДПС предложи партиите да могат да бъдат финансирани от фирми, а ГЕРБ се очаква да подкрепят предложението. Двете партии обаче са се съгласили, че трябва да има отворено финансиране на политическите партии, тъй като формациите не биха могли да се издържат. Предлаганите промени ще бъдат гледани на парламентарна комисия днес, утре темата влиза за гласуване в пленарната зала.

Депутатът от "Атака" Павел Шопов заяви в студиото на "България сутрин", че тяхната партия ще подкрепи предложението от 1 лев, но искат да бъде прието и тяхното предложение.

"Нашето предложение е по време на кампания, защото там основно отиват парите, ЦИК да плаща на вас медиите за времето, което ще бъде отделяно за предизборна кампания. Тогава няма да има спекулациите, че парите отиват някъде, че се употребяват за непартийни цели", посочи Шопов.

Той призна, че основната част от субсидията, която "Атака" получава сега отива за издръжката на партийната телевизия. Шопов обаче настоя, че партията стриктно следи средствата от субсидия да се дават за партийни цели.

Павел Шопов допълни още, че "Атака" винаги е била жертва, когато е ставало въпрос за държавното финансиране на политическите партии, защото дори е имало период, в който до тях не са достигали полагаемите им се средства.

"По времето на тройната коалиция, "Атака" се намираше в своеобразна фалшива коалиция и беше направено всичко възможно от тогавашния финансов министър да бъдат отклонявани парите. Когато определени депутати напускаха "Атака", беше променен законът, за да не получава "Атака" за тях субсидия", заяви Павел Шопов пред Bulgaria ON AIR.

Също така той предупреди ГЕРБ, че се заиграват с ДПС за пореден път, който го е правил, вече не е на политическата сцена, което обаче не му се иска да става с партията на Бойко Борисов.

Народният представител коментира още, че малката коалиция в управлението на страната в лицето на "Обединени патриоти" не работи от няколко месеца и според него за това са виновни коалиционните им партньори от ВМРО най-вече.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Мъж скочи от 5-ти етаж на УМБАЛ Бургас

Политически екшън в Несебър

Местни избори-27-ми октомври 2019