Спокойно протича деня за размисъл в Бургас, който е отреден преди евровота утре – 26-ти май, съобщиха от Районната избирателна комисия (РИК) пред БургасИНФО.

До този момент, в хода на цялата предизборна кампания няма подадени сигнали за съществени нарушения. Те са основно свързани с нераглементирано разлепване на предизборни плакати на бул. „Иван Вазов“ в Бургас, в Карнобат и Черноморец. В първите два случая РИК е отказала да образува административно-наказателно производство, тъй като няма как да се установи извършителят на нарушението. В третия случай пък жалбата е отхвърлена, тъй като няма заповед на кмета на Созопол, която да определя на кои места в Черноморец могат да лепят плакати.

В Бургаска област ще отворят в изборния ден 734 секции, които ще са разположени в 374 училища. В 191 от тях ще се провежда машинно гласуване, съобщи комисар Неделчо Рачев – наалник на отдел „Охранителна полиция“ към ОДМВР-Бургас. Полицията поема охраната на секциите от 18 часа днес, след оглед и запечатване на помещенията.