Политиката на отворени граници е очевидно погрешна, очевидно застрашаваща сигурността както на България, така и на държавите от Европейския континент. Ще продължим да поддържаме нашата линия на твърда граница, на нулева миграция и на недопускане на квотни разпределения. Това заяви в студиото на „Здравей България“ водачът а евролистата на ВМРО Ангел Джамбазки.

На въпрос кои са допуснатите грешки през миналия мандат на Европейския парламент, които сега могат да бъдат поправени, той посочи 4 основни теми, които пряко засягат България.

„Това е предоговоряне и отпадане на убийствените за България клаузи от пакета „Мобилност“, които целят да оставят без работа 150 хил. души и да ги направят гастарбайтери. Другата тема е погрешната политика по отношение на миграцията - допускане на милиони хора, които не са бежанци. Трябват по-сериозни усилия и в сферата на двойните стандарти при храните. Другата тема е предстоящият разговор за субсидиите за българското земеделие.“, каза той.

Според него на българските евродепутати ще им бъде по-лесно през предстоящи мандат на ЕП, но с едно условие: „Стига да ходят на работа, защото едни трима провалиха национален български въпрос. Не зная дали от неумение, от мързел или корист, но ако ходят на работа и се учат няма нищо трудно. Стига да имат желание.”

Джамбазки коментира скандала в Австрия. „Има такъв запис, но той е от 2017 г. коментира го г-жа Меркел, която вижда проблем в австрийското правителство. Такива корупционни скандали е имало многократно и те не са свързани само с австрийското правителство. Такъв скандал беше свързан и с г-н Саркози, г-н Берлускони и други. Това е изведено преди изборите, но това не е нашата политическа група в ЕП”, каза той.

В телевизионното студио лидерът на ВМРО Красимир Каракачанов посочи Ангел Джамбазки за свой любим български съвременен политик. „За мен Европа е люлката на християнската цивилизация и след изборите трябва да я запазим такава”, каза той. Каракачанов заяви категорично, че не се срамува от това, което е правил в политиката.

„Няма да се учудя, ако някой е замислил подобен сценарий на този в Костинброд. Факт е, че има хора, които разчитат да спечелят някой друг глас отгоре с оплюване на опонента. Нямам информация за манипулация като тази в Костинброд”, каза той по повод на изказаното от премиера предположение по време на централното предизборно събитие на ГЕРБ за манипулация на предстоящия вот.

„Като гледам как започна кампанията още преди нейния официален старт с много лъжи и клевети в много отношения, помните, че аз прогнозирах, че тази кампания ще бъде само компроматна. За съжаление, вместо да оставим хората, които се борят за европарламента да обясняват каква визия имат те за българския интерес в Европа, нещата се превърнаха в цирк”, каза той.