Премиерът Бойко Борисов не бърза с оставките, но е категоричен, че след като има нарушител и нарушения - компромис няма да се прави с никого.

Това коментира Борисов пред журналисти при представянето на новото оборудване за МВР.

Борисов два пъти повтори, че ясно и точно се е разпоредил, че при нарушения трябва да се отстраняват хората от постовете. Това, което се е случило обаче, е че зам.-шефката на ДФ "Земеделие" Иванка Багдатова-Мизова, чийто телефон е на сайта на къщата за гости, още е на работа и реално не е отстранена. Порожанов бил обяснил, че е така, тъй като не се е събрал съвета, за да се приеме решението. Ако някой иска да си пази някого, да си го пази, посочи Борисов и допълни, че компромис няма да се прави с никого. Нарушителите или там, където има нарушение, да си носят последствията.

Затова и Борисов не е имал съмнения при приеманата на оставката му, стана ясно от думите на премиера, който обаче не отговори директно на въпрос дали пък оставката не е била поискана.

На въпрос дали е ясно кой ще заеме поста на Румен Порожанов, Борисов заяви, че е ясно, но първо иска да уведоми коалиционните партньори и след това обществеността. Усилено се говори, че това ще бъде бившият министър Десислава Танева, която заемаше поста в предишното правителство на ГЕРБ.

Борисов похвали министърът на вътрешните работи Младен Маринов, който изключително много се грижи за своите хора, осигурявайки им добро оборудване. Това по думите на Борисов е грижа не само за служителите на МВР, но и за самите арестанти, тъй като с добро оборудване се пази и техния живот и здраве.

Припомняме, по-рано днес Румен Порожанов подаде оставка като министър на земеделието, храните и горите с мотива, че не желае атаката срещу него да влияе на работата на правителството. Още преди седмица той изрази готовност да напусне поста, ако Борисов поиска това. /news.bg