Разрешение за строителство върху дюни, но зверски глоби за палатки, влизат в закон

img

Министерството на туризма предлага да се увеличат наказанията за палатки, поставени върху дюните, и същевременно да отпадне забраната за строителство върху тях. Това са част от предложенията между първо и второ четене на проекта на правителството за промени в Закона за устройство на Черноморското крайбрежие (ЗУЧК).

Правителството предложи промени, разработени от Министерството на туризма. Те включват защита на дюните чрез глоби за човешко присъствие върху защитените от "Натура 2000" местообитания. Глобите, които правителството предложи, са за преместваеми обекти от 2 хил. до 5 хил. лв., за плажни принадлежности и за палатки - от 500 до 1000 лв., а за автомобили - от 1000 до 3 хил. лв, пише Дневник.


Припонмняме, че след силен обществен натиск и множество скандали със строителството върху дюни бяха приети промени в закона, с които бе забранено строителството върху тях. Въпреки това досега правителството не е предложило конкретни глоби или други наказания за нарушителите.

Съвсем скоро, през януари тази година, безвъзвратно бяха разорани дюните до къмпинг „Смокиня”, но пък всички други нарушения по морето, за които алармираха хората, се оказаха напълно законни.


От ведомството на Николина Ангелкова също предлагат дюните да се защитават с глоби от туристите, но не и от строителите. Според социологическо изследване общественото мнение подкрепя всякакви мерки за спиране на строителството по морето. 81% подкрепят забрана на строителството поне на километър зад плажната ивица – в местата, които все още не са застроени.
Източник: Фрогнюз

1 коментар

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

1 Коментар

  •  
    ррее
    2019-05-10 19:15:00

    Трябват ти пари ? Опитай късмета си тук !Нон стоп печалби !Нужен е минимален депозит от 10 евро!Забавление за пичове ! https://bit.ly/2vGdh7g

Най-новото

Актуални теми

Горят сараите на Доган в парк Росенец

Касапница на пътя Бургас-Созопол

Има ли коронавирус в Бургас?