Имам право на отговор по повод репортажа на Петър Нанев от 19 април, каза пред Би Ти Ви бившият вицепремиер и лидер на НФСБ Валери Симеонов. Проверката на прокуратурата за сградата на СКАТ е по някакъв сигнал. Не знам кой го е подал, но ще бъде осъден, защото почти нищо вярно няма там. Сделката е извършена през 2008 г. 50 пъти над данъчната оценка, именно защото тогава съм бил председател на общинския съвет. В Златоград също всичко е законно, каза още той.

Как така се оказа, че съм съсобственик с общината по идеални части - СКАТ е собственик на сградата, а общината на двора. Знаех какво ще се получи и затова отидох при кмета и поисках да купя терена за по-висока цена. Купил съм двора за 930 евро на квадратен метър, а по това време - 2008 г., квадратният метър в центъра на Бургас се продаваше по 300 евро, каза Симеонов.

Той обясни, че теренът стоял празен 10 г. поради липса на средства, а след това наистина е застроен като жилищна сграда, за да се върне вложеният 1 милион. На практика не успял да си го върне, каза Симеонов.

Валери Симеонов подготвял дело срещу Би Ти Ви.

Защо сделката от 220 евро на груб строеж на Николина Ангелкова остана несанкционирана във времето на оставки. Това е въпрос на министър-председателя - може да се пусне госпожата в отпуск, докато тече проверката, каза Симеонов.

Вече не си контактувал с Бойко Борисов, но се чувствал част от управлението, защото са в коалиция с ГЕРБ. Симеонов е водач на листата на НФСБ за евроизборите, чувствал се подготвен за евродепутат и смятал, че ще спечелят.

Вътрешният министър Красимир Каракачанов трябвало да дойде да обясни какво се е случило с терасата му, за да няма недоразумения, както със сградата на СКАТ. /24chasa.bg