Днес ПП „ВМРО – Българско национално движение“ регистрира листата си с кандидати за представители в ЕП на предстоящите европейски избори, съобщиха от партията. Документите бяха внесени в ЦИК от лидера на ВМРО - БНД, министър на отбраната и вицепремиер Красимир Каракачанов, заместник-председателя на партията и настоящ евродепутат Ангел Джамбазки, шефа на предизборния щаб и народен представител Юлиан Ангелов. Те бяха придружени от представители на листата, както софийската градска и младежка организация на ВМРО.

Пред медиите министърът на отбраната и председател на ВМРО Красимир Каракачанов каза:

Европа е на кръстопът. От тези избори зависи дали Европа ще се движи по инерцията надолу, а именно на разпад на идентичността, на безконтролна нелегална миграция, или Европа ще тръгне по пътя, по който беше начертан от Обединена Европа – Европа на суверените държави, на нациите. Европа, която отстоява своите интереси. От тази гледна точка евроизборите в България са важни, за това ние сме предложили на негово величество българският избирател една листа от хора, които са способни да защитават българския избирател. Ако искат да гласуват за гей бракове, еднополови, за джендърски конвенции и т.н. – има такава листа, тя не е при нас обаче. Ако искат обаче да гласуват за хора, които да защитават българския интерес в Европейския парламент, така както ги защитаваше г-н Джамбазки 5 години, то алтернативата им е листата на ВМРО.

Кандидатът за евродепутат и водач на листата на ПП „ВМРО – Българско национално движение“ Ангел Джамбазки пък подчерта, че листата ни представлява единството на българската нация.

В нея ще видите представители на различни български национални общности, както и на религиозни деноминации, доказани родолюбци, патриоти и професионалисти. Отиваме на тези избори с твърдата задача да продължим дейността си с теми като – миграция, борба срещу радикализма.

Призоваваме всички български родолюбци да не разпиляват гласове, няма смисъл в това. Ако искат да бъдат представени в ЕП – техният избор е листата на ВМРО – БНД, категоричен бе Джамбазки.


Най-успешният български евродепутат Ангел Джамбазки е първи в листата на ВМРО.

На второ и трето място в листата, в подкрепа на Джамбазки, застават народните представители Юлиан Ангелов и Александър Сиди – едни от младите и енергични лица на българския парламентаризъм.

Броят на популярните обществени лица в листата има превес спрямо партийните кандидати.

Тя включва Андрей Слабаков - спечелил поддръжката на българите с ясната си и мъжка позиция срещу джендър пропагандата, обичания български генерал Димитър Шивиков - успешен военен, любимец на войската.