„Ние не сме мутри! Момчетата, които казват, че са бити, първи започнаха да се заяждат с нас. Правиха ни неприлични жестове, смееха се. Те не са стояли безпомощно на земята и някой да ги рита, напротив. Брат ми беше целият издран, има и медицинско”. Това разказа за БургасИНФО 27-годишната Доника Желязкова. На 17-ти aприл на паркинга на заведение „Нептун” в бургаския квартал Крайморие стана сбиване между две компании. Две момчета - Радул и Яни, бяха приети в УМБАЛ Бургас с комоцио. А други трима бяха задържани. Доника е сестра на едно от задържаните момчета – Кирил Желязков. Тя е потресена от начина, по който случая се представя.

„Искам да кажа на всички, че нито сме мутри, нито хулигани. Бяхме клиенти на заведението. Другите двама бяха в компания с две момичета. Първи започнаха да се заяждат с нас, показваха ни неприлични жестове. Брат ми ги попита защо ни обиждат”, разказва Доника.

Самият бой е станал на паркинга.

„Според мен двете момчета бяха дрогирани, такова е впечатлението ми. Ние самите не бяхме пили. Те бяха много агресивни, момичетата, които ги придружаваха също. Едното момиче ме удари в ръката, скубаха и приятелката на брат ми, която беше с нас. Кирил също беше удрян – целият е издран, тениската му беше разкъсана, часовникът му също беше скъсан, има отоци по главата. Той си изкара и медицинско. Държа да се чуе и другата страна, защото двете момчета не са стояли беззащитно на земята, те непрекъснато се нахвърляха”, заяви Доника. Дрехите на Кирил и на останалите участници в боя за иззети от полицията.

По думите на младата жена случката е силно преувеличена.

„На място се разбрахме, че няма проблем, а после останахме изумени от разказа им. Ние сме съвсем нормални младежи”, каза тя.