След като изключиха Станишев от листата за евровота, пленумът неочаквано го върна. Предстои гласуване

img

Лидерът на ПЕС Сергей Станишев е включен в листата на БСП за предстоящите през май избори за Европейски парламент.

Предстои тайно гласуване, на което да бъдат одобрени имената на хората, които ще се борят за място в Европарламента. Заседанието на Националния съвет на социалистите продължава вече 6-и час. В него участват 166 членове на Националния съвет.

На предишното заседание на 17 март Пленумът избра Елена Йончева да оглави листата на БСП за предстоящия евровот. По-рано днес стана ясно, че името на лидера на ПЕС изобщо не фигурира в листата. За сметка на това Пленумът, по предложение на Корнелия Нинова, утвърди Иво Христов да заеме четвъртото място в листата.

Опонентите на Корнелия Нинова в БСП я заплашиха с атака на лидерския пост заради Станишев. След дълги месеци на вътрешна опозиция и липса на единение около един водач, несъгласните с политиката на соцлидерката се групираха около изпадналия засега от червената листа Сергей Станишев.

Предупреждението отправи публично на пленума Димитър Дъбов по време на дебатите около имената в листата, съобщава Канал 3, цитиран от Блиц. Ултиматумът е бил поставен към председателката на партията с аргумента, че след като не иска президента на ПЕС в листата, го връща у дома да се бори за нейното място.

Ако Сергей Станишев не е в листата, го поставяш в ситуация да се бори за твоето председателско място, предупредил Дъбов, който беше зам.-председател на БСП по времето на председателството на Станишев.

На влизане на пленума самият Станишев обяви, че с предложената от лидерката листа, БСП прави голям подарък на ГЕРБ. Станишев беше поканен рано сутринта на разговор при Нинова, в който му съобщила, че не фигурира в листата за евровота.

Зад Станишев застанаха с остри изказвания срещу ръководството и листата освен Дъбов, още Велислава Дърева, Антон Кутев, Георги Пирински и Ангел Найденов.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец