Атанас Зафиров за листата на БСП за евровота: Сергей Станишев може да бъде полезен като президент на ПЕС и без да е член на Европейския парламент

img

Президентът на ПЕС Сергей Станишев отпада изцяло от листата на БСП за евровота.

"Няма как в партия със 130-годишна история основен въпрос да бъде присъствието на една или друга фигура в листата. Партията е колективен орган, тя взима колективни решения и аз смятам, че въпросът ще намери своя отговор на заседанието на Националния съвет. Най-общо искам да кажа, че всеки член на БСП може да бъде полезен от позицията, която защитава. Г-н Станишев е успешен президент на ПЕС. Ние вярваме, че в тази си роля може да бъде изключително полезен, както за европейската левица, така и за БСП и без да бъде член на Европейския парламент”. това заяви пред NOVA Атанас Зафиров, член на изпълнителното бюро на БСП.

Изпълнителното бюро вече има готова завършена листа, която ще предложи за одобрение на членовете на Националния съвет на закрит пленум на БСП на „Позитано“ 20.

Началникът на кабинета на президента Иво Христов влиза в листата. " Нормално е да приема да съм в листата на БСП - тя е единствената опозиция", коментира Христов пред "Фокус".

В листата влизат още имената на Деница Златева, Янаки Стоилов предаде БГНЕС. Последното място в листата е отделено за Емил Георгиев от „Екогласност”.

"Важно е да посочим философията на самата листа, а именно – БСП е единствената партия, която първо започна от политиките и после премина към лицата, които олицетворяват тези политики”, коментира още Зафиров.

По думите му в листата има 16 нови лица. „На предишните избори претърпяхме тежка загуба и е нормално да търсим промяна и в лицата, и в посланията, и във философията”, каза още Зафиров.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец