Хората в Габрово започват да се събират за третия си пореден протест. Те настояват ромите, които са приходящи в Габрово, веднага да напуснат града. Става ясно, че ще бъде сформирана междуведомствена комисия от местна власт и институции, която ще се занимае с този въпроси.

Днес в Габрово продължава да има засилено полицейско присъствие, а протестиращи са започнали да се събират от 18 часа, съобщава БНТ.

Вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на града Таня Христова призоваха за спокойствие. Според Дончев решаването на проблемите в града няма да е достатъчно само с успокояване на напрежението, а кметът обяви, че има хора с наложени глоби, достигнали до 10 000 лева, които и до този момент не са събрани.

"Хората са гневни. От усещането на някои групи в обществото, че имат повече права от другите. От злоупотребите със социални плащания. Както ми казаха десетки граждани: Тия социални помощи ги плащаме ние. И за това трябват мерки, веднага след въдворяване на спокойствие на територията на общината", казва още Томислав Дончев.