Трета гореща вечер в Габрово! Хората се събират на нов протест, градът е заварден от жандармерия

img

Хората в Габрово започват да се събират за третия си пореден протест. Те настояват ромите, които са приходящи в Габрово, веднага да напуснат града. Става ясно, че ще бъде сформирана междуведомствена комисия от местна власт и институции, която ще се занимае с този въпроси.

Днес в Габрово продължава да има засилено полицейско присъствие, а протестиращи са започнали да се събират от 18 часа, съобщава БНТ. 

 

Вицепремиерът Томислав Дончев и кметът на града Таня Христова призоваха за спокойствие. Според Дончев решаването на проблемите в града няма да е достатъчно само с успокояване на напрежението, а кметът обяви, че има хора с наложени глоби, достигнали до 10 000 лева, които и до този момент не са събрани.

 

"Хората са гневни. От усещането на някои групи в обществото, че имат повече права от другите. От злоупотребите със социални плащания. Както ми казаха десетки граждани: Тия социални помощи ги плащаме ние. И за това трябват мерки, веднага след въдворяване на спокойствие на територията на общината", казва още Томислав Дончев.

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

Цанко Цанков се бори за рекорд - преплуване на Бургаския залив

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец