Казус и с имуществената декларация на шефа на самата Комисия за противодействие на корупцията Пламен Георгиев. От неправителствения "Антикорупционен фонд" твърдят, че Георгиев е пропуснал да декларира 186 квадратни метра от своя апартамент, предава bTV.

През април 2017 г., шефът на Антикорупционната комисия си купува жилище в квартал "Гео Милев". Той декларира придобивката си като апартамент от 156 квадрата плюс тераса с площ 48 квадратни метра.

Плаща за имота 293 хиляди лева, а данъчната му оценка е над 450 000 лева.

Според изнесената информация в имуществената му декларация не е отбелязана и една част от имота, която фигурира в нотариалния му акт. Това е застроена площ от 16 квадратни метра, състояща се от галерия и баня-тоалетна, и тераса – плосък покрив, с площ от 186 квадратни метра.

От нотариалния акт става ясно, че Георгиев живее в апартамент на три нива или т.нар. тризонет, а от Антикорупционния фонд казват, че реалната цена на жилището е 670 хиляди лева, а не 293 хиляди, колкото е платил Георгиев.

Самият Георгиев се въздържа от коментар и обясни, че няма да влиза в обяснителен режим.

Заради евтините апартаменти на властта вчера с поста си в парламента се раздели Цветан Цветанов. Той подаде оставка като шеф на депутатите от ГЕРБ, но остава зам.-председател на партията и председател на предизборния щаб.

"Апартамейнтгейт" взе главата и на правосъдния министър Цецка Цачева, която също се оказа с апартамент, купен от "Артекс“ на цени под пазарните.

Поради същата причина премиерът Бойко Борисов освободи от постовете им зам.-министъра на спорта Ваня Колева, както и зам.-министъра на енергетиката Красимир Първанов.