Даниела Дариткова ще бъде председател на Парламентарната група на ГЕРБ в Народното събрание, съобщи премиерът Бойко Борисов. По думите му Дариткова е компетентна, с добро излъчване, с авторитет в партията и член на Изпълнителната комисия.
"Човек с качества и най-вече който може да контролира групата в добрия смисъл на думата”, подчерта премиерът.

"Никога няма да мога да бъда Цветанов в парламентарната група", призна пък Дариткова. "В кризисна ситуация смятам, че това е едно предложение, което е наситено с големи отговорности и го приемам от една страна със съзнание за оценката, а от друга като предизвикателство", коментира тя. И добави, ще търси консенсус не само сред съпартийците си, но и сред останалите политически сили.
"Едно поведение без агресия ще даде и друг облик на парламента и ще покажем модел на обществото, в което за съжаление агресията взима превес, ще работя с диалог, имам добрият пример на Цветанов", отбеляза новата шефка на ПГ на ГЕРБ.

До края на деня премиерът ще кажа кой ще замени Цачева. „Искам да направим всички проверки, за да не излезе нещо, с което да връщаме кандидатурата", подчерта министър-председателят.

"Наложени бяха тежки санкции, каквито в никоя партия не е имало. Всеки си извади поуки, а от санкциите стана ясно какви са моите. Утре сутрин вероятно ще се гласуват оставките", заяви още премиерът.

"Не знам какво е толкова интересно откъде е дошла тази атака. Има безспорно неща, които ние като си говорихме с Цветанов и всички останали, преценихме, че не изглежда красиво. Мисля, че Цветанов доста надълго обясни вчера за всяко едно нещо откъде и как е дошло. Много бих искал да видя нотариалните актове на всички съседи в тази сграда, защото като говорят 2000-5000 евро кв. м, едно е да обявиш такава цена, друго е да купиш на такава цена", посочи Борисов.

По думите му дали Цветан Цветанов остава в ГЕРБ е работа на структурите, на ръководството на партията. "Структурите си го искат. Едното е държавната работа, другото е на ПП ГЕРБ, която припознава Цветанов като един от важните за нея хора. Вярвам на Цветан Цветанов", допълни още министър-председателят.