Няма никаква драма, че председателят на ПГ на ГЕРБ ще напусне 44-ти парламмент. Няма драма за сплотеността на групата. Аз ще бъда зам. педседател на ГЕРБ, председател на Придзборния щаб, за да поажем, че сме по-силни. Най-правилното, най-мъдротто е да излезеш от Българкия паррламент и да продължиш да правиш това, което си правил 12 години. Това заяви зам. председателят на ГЕРБ на извънреден брифинг в парламента, на който обяи решението си след скандала с апартаментите.

„Взел съм решение, което да даде възможност за успокоение на всички спекулации, които някой би могъл да разпространява. Ако в едно сеейство има пролем – страдат децата. Изповядвал съм това да бъдем екип. Ао вземаш решение под влияние на емоции – правим дупки“, каза Цветанов.

Той е взел решението преди няколко дни и днес го обявил официално пред превиера Бойко Борисов.

„Всичко, което съм правил, е било само единствено, ръководейки се от законността и от това да бъде в обществен интерес. Когато съм имал отношения с някого, те са минаваи през това да спазвам българското законродателство“, каза Цветанов.

Той припомни ключови моменти от периода, в който е в активната политика. „Винаги, по всяко веме, откакто се занимавам с политика, ксъм ги споделял с най-близките си хора. През всичкките тези години - от 2001 година, откакто работим с премиера Борисов, сме се ръководели съгласно закона и сме градили доверие един към друг.“, каза Цветанов.

„Смятате ли, че за нас постовете имат някакво значение? Важното е да възприемеш нещо като кауза. Благодаря на тези, които ме подкрепиха. Няма за какво да се срамувам. В никакъв случай не бива да се говори дори и за минимално разделение на ПП ГЕРБ. ГЕРБ е кауза.“, добави той.