ВМРО преизбра Красимир Каракачанов за председател на партията. Делегатите на конгреса преизбраха досегашните членове на националното ръководство. Промяна има само в разширения състава на Националния изпълнителен комитет, който се увеличи с трима души.

Каракачанов заяви, че обединението на патриотите е алтернатива за България и трябва да се запази тази коалицията. Лидерът на ВМРО каза още, че те няма да участват в сепаративни действия срещу партньорите си.


По време на конгреса бе коментирана и новината за оставката на правосъдния министър Цецка Цачева. Народният представител от ВМРО и заместник-председател на партията Юлиан Ангелов в заяви пред медиите, че оставката й е личен избор, и ВМРО подкрепят моралния акт на Цачева.

Ангелов смята, че така трябва да се работи в българската политика. "Нормално е, когато има конкретни обвинения към теб, като човек, който представляващ изпълнителната власт, да предприемеш подобно действие", заяви още зам.-председателят на ВМРО.

"За момента управляващата коалиция е стабилна, нямаме претенции за министър на правосъдието, който да заеме мястото на Цецка Цачева. Има си министър-председател, той ще си направи съответното предложение. Въпросът е самата оставка да бъде приета от премиера", заяви Анеглов.

Той изрази надежда институциите да направят обективни проверки по всички случаи. Ако всичко е изрядно и законово, да го съобщят, ако има нарушения и заобикаляне на закона, съответно хората, които са го направили да понесат своите санкции.