342 нови леки автомобила " Шкода" ще бъдат разпределени между 28-те областни полицейски дирекции в страната. Това съобщи в Пазарджик зам.-министърът на вътрешните работи Стефан Балабанов.

Той допълни, че автомобилите вече са поръчани, след спечелена обществена поръчка от доставчик и след пристигането им ще бъде осъвременен автопаркът на полицейските дирекции. Отделно от това до края на годината полицейските служители в страната ще получат и нови униформи и обувки. Те ще бъдат изработени от подходящи материи, за да бъдат удобни по време на работа от униформените служители.

Зам.-министър Балабанов разкри, че в момента в страната се отчитат много добри резултати от работата на полицията и според него това се дължи и на факта, че беше увеличено възнаграждението на полицаите.

По повод терористичните актове във Нова Зеландия и Холандия Стефан Балабанов съобщи, че МВР и ДАНС постоянно работят, за да не се допускат подобни терористични актове у нас, но предупреди че никой не е застрахован.

В Пазарджик зам.-министър Балабанов, директорът на Главна дирекция " Полиция" Христо Терзийски и зам.-директорът на ГДБОП Стефан Джолев присъстваха на отчета на местната областна полицейски дирекция за 2018 година.