Демонстрантите в Белград направиха жива верига около сградата на президентството, за да попречат на президента Александър Вучич да излезе от нея, съобщи в. "Данас". По думите на лидера на движението "Двери" Бошко Обрадович те правят "обръч около Вучич". Около сградата се събраха служители на специалните части, като бе съобщено за сблъсъци на екипираната за разпръсване на демонстрации полиция с граждани. Председателят на партия Левица Борко Стефанович призова гражданите да стоят пред президентството като "жива верига на свободата" и да не пуснат Вучич да излезе, пише "Монитор".

Лидерът на Народна партия Вук Йеремич заяви, че демонстрантите няма да се разотидат докато президентът Вучич не се обърне към тях. "Очакваме президентът да дойде да разговаря с гражданите", каза той. По-рано на пресконференцията Вучич заяви, че е готов да разговаря с всички, но не и с Джилас и Йеремич. "Имам чиста съвест и чисто лице за разлика от представителите на Съюза за Сърбия и затова не се страхувам от демонстрантите, които се опитаха да влязат в президентството, заяви Вучич, цитиран от Танюг. "Не съм откраднал и ограбил нищо и когато някой има чиста съвест и лице, може да ги чака колкото и да са те и ни най-малко да не се страхува от тях", каза Вучич. Той добави, че демонстрантите "събориха загражденията и само чакат през коя врата да нахлуят, вероятно си мислят, че имат право да убият някого". По думите му 1000 от тях си мислят, че могат да определят съдбата на страната, а не могат да получат повече гласове /на избиратели/ от този брой. "Не трябва да се страхувате. Компетентните органи ще съумеят да защитят конституционния ред и да защитят държавата от насилие", каза той.

В събота вечерта протестиращи срещу сръбското правителство проникнаха в сградата на държавната Радио-телевизия Сърбия (РТС) в столицата Белград. Те искат Вучич да спре контрола си над медиите, отбелязва Ройтерс. В сградата пристигнаха и полицаи от силите за борба с безредиците. Полицейски служител призова присъстващите опозиционни лидер Драган Джилас и Бошко Обрадович да прекратят седящата стачка, но те отказаха. Протестните акции в Сърбия започнаха от началото на декември, след като опозиционен деец бе пребит от бой в град Крушевац. Опозицията обвинява режима на президента Александър Вучич, че разпалва насилие и потиска основни човешки права, включително свободата на медиите. Преди минути стана ясно, че Вучич, обграден от охрана, успя да се измъкне от сградата и да се качи в служебната си кола.