Депутати летят с билети за над 1300 лв. за ловно изложениe

img

Ловното изложение в австрийският град Залцбург стана изключително популярно у нас след скандал с народните представители от парламентарната група на БСП за България. Изнесени данни на bTV съобщават за нов скандален харч на четирима депутати, които отново са посетили изложение от този вид, но в германския град Дортмунд.

В Германия са били командировани Александър Сабанов от Обединени патриоти, Бюрхан Абазов от ДПС и двама депутати от БСП за България – Иван Иванов и Йордан Младенов. Те летели със самолетни билети на цена между 1300 и 1700 лева, а цялостната им издръжка надхвърлила над 10 000 лева.

От Народното събрание отговориха , че фирмата, която осигурява самолетните билети е избрана с обществена поръчка. И цената на билетите се формира на база най-ниската на пазара нетна тарифа на билетите към момента на подаване на заявка.

"Всъщност фирмата, която изпълнява обществените поръчки, е в забранителния списък на Агенцията за обществените поръчки", каза бившият министър на транспорта Кристиан Кръстев.

Информацията за това, че компанията e в списъка с търговските субекти с нарушения е публикувана, след като е сключен договорът с Народното събрание, уточни Кръстев.

 

Добавете коментар

Електронната Ви поща няма да бъде публикувана. Задължителните полета са маркирани с *

Откажи

0 Коментар

Най-новото

Актуални теми

БАЛОВЕ 2019

Мащабно издирване, 2-годишно дете изчезна в Равнец

Никулден 2018