Не сме безгрешни. Каквито и добри резултати да имаме при разкриваемост, важното е да повишим доверието. Във всяка една област трябва да бъде направена карта, за да се види къде има полицейско присъствие, какви престъпления има, ако няма полицаи - да се изпратят и сили на жандармерията. Това заявиха на брифинг в ОДМВР Бургас главният секретар на МВР – главен комисар Ивайло Иванов, заместник- директорът на Главна дирекция „Национална полиция” старши комисар Тодор Гребенаров и директорът на ОДМВР – Бургас старши комисар Калоян Калоянов. Днес те представят годишния анализ на дейността на ОДМВР – Бургас за 2018 г.

По време на анализа стана ясно, че Несебър се очертава като район с най висока концентрация на престъпления. И като всяка година по време на сезона ще бъдат командировани служители от страната и ще има съвместни патрули с полицаи от Чехия, Полша, Германия и Румъния.

„Факт е, че има намаление на грабежите и джебчийските кражби”, каза главен комисар Ивайло Иванов.

От полицията изказаха специални благодарности към кметовете, които закупиха дрегери за наркотици.

„Наркопазарът е ниша, която генерира огромен финансов ресурс, и след ареста на Очите ще направим всичко възможно да не се допусне създаването на нова наркогрупа”, заявиха от полицията.

„Ще ни бъдат предоставени профилирани служители,специализирани за противодействие на престъпленията”, каза комисар Калоянов.