С възгласи "въх" и "въй" единственият участик от Бургас в "Хелс Китчънс" се хвърли в двумой с другия номиниран - готвача Дани. Двамата сякаш бяха изкарани от "Комиците", но нашият задмина опонета си по изцепки. Според него зелевата чорба се газирала, като към нея се прибявя газирана вода и лимон. Лично той слагал в киселото зеле царевица и едно... паве.

На въпроса ярето дете на кое животно е, Петко уверено изстреля - "На агнето" и стовари под столовете всички участници. За дивисила пък изобщо нямаше хабер какво второ наименование има. Оказа се, че не знае и песничката "Зеленчуци, който не яде" и че в нея Кака Зелка стои в ъгъла. Ревейки "въх" и "въй", той се втурна да прави леща в двубоя с опонента си. Никога не съм правил такова нещо, ама колко му е. Аз съм готвач, удари се в гърдите той. Даже не позна и какво месо му се е паднало, но обясни, че ще го сложи в лещата. Тя пък бе изхвърлена право на боклука от шеф Ангелов.

Въпреки това Петко не изгуби присъствие на духа. Избра си женския отбор да го ръководи и се закани. Ще бъде не само петел, ами и яйца ще снасям! И понеже не можа да снесе ни едно яйце, поне размаха черпака и започна да ръководи дамите първо с твърда ръка, а после с хвалби и целувки. Дамите се размекнаха и му осигуриха победата и оставането в "Кухнята на ада"