"Воля" на Веселин Марешки трябвало да се прекръсти на партия "Пинокио", защото и лидерът й, и неговите депутати, по цял ден бълвали лъжи и клевети като от жълтата преса. Това обвинение отправи от парламентарната трибуна депутатът от ВМРО Юлиян Ангелов.

Двамата се скараха заради обезлюдяването на България и кой какви мерки бил предложил. Марешки настоя, че неговата партия била включила в програмата си помощи за образованите родителите, а сега воеводите я били лансирали като своя.

Според Юлиян Ангелов, Мерешки, който е със снет депутатски имунитет заради обвинения в рекет, побой и правене на бизнес, който заобикаля закона, твърди че помага на хората.

"Когато говори за морални ценности, първо трябва да погледне себе си, а гледайки себе си първо ще забележи, че преди беше либерал, а сега изведнъж стана патриот", скочи воеводата.

Ангелов припомни, че от 1999 г. ВМРО прави десетки предложени и инициативи демографската картина да бъде подобрена. "Но това е първият мандат, в който ВМРО участва в управлението и нещата, които сме ги говорили, са залегнали в управленската програма", отсече той.

А по думите му резултатът на партията на Марешки сега бил нула, а на предстоящите избори щял да е две нули, а какво означавало това знаел всеки.