Бюджетът на община Камено за 2019 година бе приет с пълно мнозинство на сесия на местния парламент, която се състоя днес. Финансовата рамка за първи път е толкова висока - 19 767 209 лева, в това число общинските приходи в размер на 4 664 300 лева. Делегираните от държавата средства са 7 378 818 лева, а капиталовата програма е близо 9 526 573лева.

„Удовлетворен съм, че гласувахте доверие за този бюджет. Той е балансиран, няма излишни рискове. Не случайно в краяе записано, че нямам право да поемам дългове. Нямаме и такива намерения. Бюджетът е без излишни рискове, а да се свършат полрезни неща“, каза кметът Жельо Вардунски пред общинските съветници.

И през тази година Община Камено продължава работата по значимите инфраструктурни проекти. Предстои изграждането на водопроводи на селата Тръстиково и Трояново. През следващите месеци общинската администрация планира цялостното обновяване на площада в град Камено, ще бъде изградена сцена, нови алеи и озеленяване. Планира се и саниране на сградата на кметството. Предстои и асфалтирането на пътищата между селата Константиново и Ливада, Полски извор и Черни връх с финансиране от фонд „Солидарност“.

И през тази година няма да има такси за детските градини на територията на общината, тъй като социалната политика е приоритетна за местната власт.

Община Камено ще продължи да инвестира в културния живот и развитието на спорта. През следващите месеци ще бъдат ремонтирани голяма част от основните помещения в Културния дом, ще бъде изграден фитнес на открито, ще бъде завършено започнатото през 2018 година тенис корт игрище, а малките футболисти ще имат нови съблекални на стадиона, съобразени с всички модерни изисквания.

Ще бъде завършена системата за видеонаблюдение в град Камено.

Ще бъде закупена и линейка за нуждите на населението.

И през настоящата година археологическите разкопки на крепостта Русокастро продължават.

Община Камено завърши изминалата 2018 година без кредити, лизинги и просрочени задължения, с висока събираемост на местните приходи.