"Към днешна дата има една ясно изразена позиция и тя е от партия ГЕРБ със своите 6 евродепутати и от ВМРО със своя депутат Джамбазки, които са гласували против санкции срещу Унгария".

Това заяви премиерът Бойко Борисов пред журналисти след неформалната среща на държавните и правителствени ръководители на ЕС в Залцбург.

Думите му са по повод обвиненията на лидера на БСП Корнелия Нинова, че на Борисов са му дръпнали ушите и той си е променил позицията по отношение на санкциите срещу Унгария.

"Раздвоението на личността се явява в БСП - партията, която издигна Румен Радев. Защото Корнелия Нинова казва "ние подкрепяме Орбан", а нейните депутати, излъчени в европарламента, гласуваха "за" взимането на право на глас на Унгария", категоричен е премиерът.

Той посочи още, че снощи веднага се обадил на Красимир Каракачанов и Валери Симеонов да им разясни какво са приели на оперативно заседание. Борисов заяви, че решението на правителството да подкрепи Унгария няма правна стойност, а позицията ще бъде изготвена за "някой ден", ако се стигне до такова решение.